Në çdo 100 aksidente humbën jetën 9 persona. Të dhënat zyrtare të Institutit të Statistikave mbi aksidentet tregojnë se pavarësisht se në tremujorin e parë të vitit ka pasur më shumë ngjarje aksidentesh numri i fataliteteve ka qenë më i ulët. Konkretisht në janar-mars kishte 315 aksidente ndërkohë që për të njëjtën periudhë të një viti më parë numri i tyre ishte 263 me një raport prej 17.5 vdekje për çdo 100 aksidentet.

“Në muajin Mars 2024 numërohen 107 aksidente rrugore. Numri i të aksidentuarve

(të vrarë dhe të plagosur) rezulton 147 persona në muajin Mars 2024.

Gjatë tremujorit të parë 2024 vdekshmëria në aksidente rrugore është 9 për 100 aksidente, ndërsa në të njëjtën periudhë të një viti më parë ishte 17,5 për 100 aksidente rrugore” raportoi INSTAT.

Po kështu të dhënat vijojnë të konfirmojmë se aksidentet rrugore, në 87,9 % të rasteve, kanë ndodhur si pasojë e sjelljes së drejtuesit të mjetit. Numri më i lartë i aksidenteve në këtë periudhë është kryer nga grup-mosha 25-34 vjeç, duke zënë 31,8 % të numrit të aksidenteve

gjithsej.

“Në muajin Mars 2024, numri më i lartë i aksidenteve rrugore ka ndodhur ditën e Enjte dhe të Shtunë me 18,7%,

ndërsa numri më i ulët i aksidenteve ka ndodhur në ditën e Hënë dhe të Mërkurë me 7,5 %.

Në muajin Mars 2024, numri më i lartë i aksidenteve rrugore ka ndodhur gjatë harkut kohor 14:00-17:00 dhe 19:00-24:00 duke zënë 23,4 % të numrit të aksidenteve rrugore gjithsej” vlerëson INSTAT.

Burimi: Monitor

www.targaime.com

whatsapp 0676048400

Sigurimi i makines online, llogaritja e siguracionet e makinave, kartoni jeshil cmimi, sa kushton kartoni jeshil 2021, kartoni jeshil per maqedoni, siguracioni i makinave cmimi, siguracion, makine cmimi 2021, siguracion makine online, siguracion makine per greqi, siguracion makine ne shqiperi, siguracion makine ne shqiperi taksa online, siguracioni i motorrit, sa kushton siguracioni i makinave 2021, ligji i ri per siguracionet e makinave, kontrollo siguracionet e makines, polica e sigurimit online, llogaritja e siguracionit te makines online.Ja kush jane kompanite e sigurimeve qe Shesin siguracione online: Sigal Uniqa Group Austria, Intersig Vienna Insurance Group, Sigma Interalbanian Vienna Insurance Group, Albsig, Atlantik, Ansig, Eurosig. Lista e plote e kompanive te sigurimeve qe operojne ne tregun Shqiptar: Insig, Sigal Uniqa Group Austria, Sigma Interalbanian Vienna Insurance Group, Atlantik, Intersig Vienna Insurance Group, Eurosig, Albsig, Ansig. Sigal Live Uniqa Group Austria, Sicred, Insig Jete, Albsig jete.