Brenda vitit që vjen do të nisin punimet për zgjerimin e autostradës Tiranë-Durrës me dy korsi të reja. Njëra prej tyre do të përdoret për emergjenca, ndërsa tjetra për kalimin e mjeteve. Punimet për këtë projekt pritet të zgjasin 2 vite.

Brenda vitit që vjen do të nisin punimet për zgjerimin e autostradës Tiranë-Durrës me dy korsi të reja. Njëra prej tyre do të përdoret për emergjenca, ndërsa tjetra për kalimin e mjeteve. Punimet për këtë projekt pritet të zgjasin 2 vite.

Po ashtu në qershor 2024 do të dorëzohet i përfunduar edhe tuneli i Llogarasë, punimet e të cilit deri më tani kanë mbaruar në 70%, kurse për vitin 2024, janë parashikuar të kryhen shpenzime në vlerën 5.1 miliardë lekë. Në total ky projekt kushton 20.4 miliardë lekë.

Ndërkohë përpara sezonit të ri turistik pritet të përfundojë ndërtimi i rrugës Orikum – Dukat, By Pass-Porti i Jahteve, pagesat për këtë kontratë për vitin 2024 do të jenë 967 milionë lekë, ndërsa ecuria e punimeve deri më tani është 89%. Vlera e plotë e këtij projekti është 10.3 miliardë lekë.

Ministria e Infrastrukturës njoftoi në Komisionin e Veprimtarisë Prodhuese se është siguruar financimi nga fondet nga ËBIF/IBRD për Baypass-in e Tiranës në vlerën 13.4 miliardë lekë, ndërsa po punohet për një studim për Baypass-in e Elbasanit.

Në 2024 hapen tenderat për Aeroportin e Sarandës dhe Portin e ri në Porto-Romano

Ministria e Infrastrukturës po bëhet gati për të hapur tenderin për ndërtimin e Aeroportit të Sarandës, pas dështimit disa herë të tenderit të hapur gjatë vitit të pandemisë.

I konceptuar si aeroport sezonal, vlera e këtij aeroporti në tenderat e kaluara ka qenë parashikuar në vlerën 33.4 milionë euro dhe brenda 4 viteve të para të operimit objektiv ishte arritja e 1 milionë pasagjerë. Ky projekt është i projektuar si koncesion me periudhë 35 vjeçare.

Po ashtu do të hapet edhe tenderi për ndërtimin e portit të ri tregtar në Porto Romano, pas bërjes së projektit, që është prezantuar tashmë.

Ky prot pritet të përfundojë së ndërtuari brenda vitit 2026 dhe kostoja totale e këtij projekti që do të financohet me fonde buxhetore sipas projektbuxhetit të vitit 2024 do të jetë 43 miliardë lekë ose rreth 427 milionë euro. Vetëm për vitin që vjen vlera e pagesave për këtë projekt është parashikuar 85 milionë euro, vlerë kjo që do të merret kredi nga jashtë por pa e specifikuar se nga cili institucion apo agjenci e huaj.

Burimi: shqiptarja.com

www.targaime.com

whatsapp 0676048400

Sigurimi i makines online, llogaritja e siguracionet e makinave, kartoni jeshil cmimi, sa kushton kartoni jeshil 2021, kartoni jeshil per maqedoni, siguracioni i makinave cmimi, siguracion, makine cmimi 2021, siguracion makine online, siguracion makine per greqi, siguracion makine ne shqiperi, siguracion makine ne shqiperi taksa online, siguracioni i motorrit, sa kushton siguracioni i makinave 2021, ligji i ri per siguracionet e makinave, kontrollo siguracionet e makines, polica e sigurimit online, llogaritja e siguracionit te makines online.Ja kush jane kompanite e sigurimeve qe Shesin siguracione online: Sigal Uniqa Group Austria, Intersig Vienna Insurance Group, Sigma Interalbanian Vienna Insurance Group, Albsig, Atlantik, Ansig, Eurosig. Lista e plote e kompanive te sigurimeve qe operojne ne tregun Shqiptar: Insig, Sigal Uniqa Group Austria, Sigma Interalbanian Vienna Insurance Group, Atlantik, Intersig Vienna Insurance Group, Eurosig, Albsig, Ansig. Sigal Live Uniqa Group Austria, Sicred, Insig Jete, Albsig jete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *