Primet e shkruara bruto në tregun e sigurimit të jetës vitin e kaluar arritën vlerën e 1.69 miliardë lekëve, në rritje me 17.8% krahasuar me një vit më parë. Pesha e aktivitetit të jetës në tregun e sigurimeve u rrit në 8%, nga 7.4% një vit më parë. Në thelb, tregu i sigurimit të jetës ngelet i varur nga produkti i sigurimit të jetës së debitorit. Falë rritjes së kredisë bankare, ky produkt shënoi rritje vjetore me 24.7%.

Megjithatë, pesha e tij në tregun e sigurimit të jetës arriti në 66.4%, nga 68.3% një vit më parë. Për pjesën tjetër, sigurimi i jetës në Shqipëri konsiston kryesisht në produkte dytësore, të jetës dhe shëndetit në udhëtim dhe produkte të lidhura me fondet private të pensioneve. Kjo tregon se tregu i sigurimit të jetës në Shqipëri funksionon më shumë si një treg komplementar i segmenteve të tjera të sistemit financiar.

Edhe për vitin 2022, tregu i sigurimit të jetës u dominua nga Sigal Life Uniqa Group Austria, me 45.7% të primeve të shkruara bruto. Pjesa e Sigal ka pësuar rënie për të tretin vit radhazi.

Kjo ka ndodhur kryesisht nga hyrja në treg e aktorit të katërt, Albsig Jeta, që edhe vitin e kaluar ka vijuar të fitojë terren dhe ka arritur në 17.7% të tregut, nga 12.5% që mbante një vit më parë.

Rënie të lehtë në pjesën e tyre të tregut ka pësuar edhe SiCRED, në 18.9%, nga 19.5% një vit më parë, ndërsa INSIG Jetë ka shënuar rritje në 17.7%, nga 15.2% një vit më parë.

Burimi: AMF
Burimi: AMF

Burimi: Monitor

www.targaime.com Siguracione online

whatsapp 0676048400

Sigurimi i makines online, llogaritja e siguracionet e makinave, kartoni jeshil cmimi, sa kushton kartoni jeshil 2023, kartoni jeshil per maqedoni, siguracioni i makinave cmimi, siguracion, makine cmimi 2023, siguracion makine online, siguracion makine per greqi, siguracion makine ne shqiperi, siguracion makine ne shqiperi taksa online, siguracioni i motorrit, sa kushton siguracioni i makinave 2023, ligji i ri per siguracionet e makinave, kontrollo siguracionet e makines, polica e sigurimit online, llogaritja e siguracionit te makines online.Ja kush jane kompanite e sigurimeve qe Shesin siguracione online: Sigal Uniqa Group Austria, Intersig Vienna Insurance Group, Sigma Interalbanian Vienna Insurance Group, Albsig, Atlantik, Ansig, Eurosig. Lista e plote e kompanive te sigurimeve qe operojne ne tregun Shqiptar: Insig, Sigal Uniqa Group Austria, Sigma Interalbanian Vienna Insurance Group, Atlantik, Intersig Vienna Insurance Group, Eurosig, Albsig, Ansig. Sigal Live Uniqa Group Austria, Sicred, Insig Jete, Albsig jete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *