Vendosja e rripit të sigurimit është detyrim për çdo drejtues dhe pasagjer automjetesh.

Pasi nga studimet rezulton se rreth 30% e fataliteteve në aksidentet rrugore ndodhin për shkak të mosvendosjes së rripit të sigurimit, në sediljen e automjetit. 60% e tyre nga mosvendosja e rripit të sigurimit të pasagjerëve mbrapa.

Në Shqipëri, shpesh herë rripi i sigurimit nuk vendoset nga drejtuesit dhe pasagjerët. Që makina të mos të të bezdisë me sinjalin që të kujton vendosjen e rripit, shumica përdorin falseton e rripit të sigurimit. Ndonëse Kodi Rrugor e përcakton qartë detyrimin e vendosjes së rripit të sigurisë, por që tek në nuk zbatohet.

Fiksi kreu një vëzhgim se ku shiten sa e si shiten këto falseto të rripit të sigurimit. Në të gjitha dyqanet që shesin aksesor për makinat që Fiksi u interesua shiten falsetotë rripit të sigurimit. Çmimi varion nga 600-300 lekë. Madje ekzistojnë edhe falseto të personalizuara sipas markave të makinave që kushtojnë 1 mijë lekë çifti.

Kodi rrugor thotë qartë: Drejtuesi i mjetit dhe pasagjerët janë të detyruar të vendosin rripat e sigurimit në çdo lloj lëvizje me mjet. Kodi rrugor parashikon gjoba edhe kur pasagjeri nuk vendosë rripin e sigurimit gatë udhëtimit. Gjithashtu kodi rrugor parashikon edhe ndëshkimin e e atyre që e zëvendësojnë rripin e sigurimit më një tip të homologuar siç është edhe falseto. Masa administrative, gjobë varion nga dyqind e pesëdhjetë deri në një mijë lekë.

Burimi: Bold

www.targaime.com

whatsapp 0676048400

Sigurimi i makines online, llogaritja e siguracionet e makinave, kartoni jeshil cmimi, sa kushton kartoni jeshil 2021, kartoni jeshil per maqedoni, siguracioni i makinave cmimi, siguracion, makine cmimi 2021, siguracion makine online, siguracion makine per greqi, siguracion makine ne shqiperi, siguracion makine ne shqiperi taksa online, siguracioni i motorrit, sa kushton siguracioni i makinave 2021, ligji i ri per siguracionet e makinave, kontrollo siguracionet e makines, polica e sigurimit online, llogaritja e siguracionit te makines online.Ja kush jane kompanite e sigurimeve qe Shesin siguracione online: Sigal Uniqa Group Austria, Intersig Vienna Insurance Group, Sigma Interalbanian Vienna Insurance Group, Albsig, Atlantik, Ansig, Eurosig. Lista e plote e kompanive te sigurimeve qe operojne ne tregun Shqiptar: Insig, Sigal Uniqa Group Austria, Sigma Interalbanian Vienna Insurance Group, Atlantik, Intersig Vienna Insurance Group, Eurosig, Albsig, Ansig. Sigal Live Uniqa Group Austria, Sicred, Insig Jete, Albsig jete.