Mungesa e gjysmëpërcjellësve, që ka krijuar pengesa në industrinë automobilistike gjermane, do të kërkojë vite që të zgjidhet, pavarësisht planeve të prodhuesve të chip-ave për të ndërtuar fabrika në vend, deklaroi të premten një drejtues i lartë i Audi.

Shtëpitë automobilistike dhe prodhuesit gjermanë të elektronikës janë goditur rëndë nga vonesat në prodhim, të shkaktuara nga mungesa globale e chip-ave.

Drejtuesit dhe politikëbërësit po rimendojnë linjat e furnizimit dhe po përpiqen të zvogëlojnë varësinë nga një pjesë e vogël e furnizuesve të chip-ave aziatikë dhe amerikanë.

Berlini ka mbështetur prodhuesit më të mëdhenj të chip-ave në botë, me kontrata miliarda eurosh.

Këtë vit, prodhuesit e chip-ave në botë si kompania amerikane Intel dhe ajo tajvaneze TSMC kanë njoftuar synimin për të ndërtuar fabrika në Gjermani.

“Megjithatë, duhen vite. Bëhet fjalë për miliarda dollarë të investuar”, deklaroi Renate Vachenauer, përgjegjëse e blerjeve në Audi, në pronësi të Volkswagen, cituar nga e përditshmja “Augsburger Allgemeine”.

Vachenauer tha se shtëpitë automobilistike mund të lehtësojnë pengesat, duke reduktuar varietetet e chip-ave të përdorur nga 8000 lloje të ndryshme në automjete sot.

Reuters

Burimi: Monitor

www.targaime.com Siguracione online

whatsapp 0676048400

Sigurimi i makines online, llogaritja e siguracionet e makinave, kartoni jeshil cmimi, sa kushton kartoni jeshil 2023, kartoni jeshil per maqedoni, siguracioni i makinave cmimi, siguracion, makine cmimi 2023, siguracion makine online, siguracion makine per greqi, siguracion makine ne shqiperi, siguracion makine ne shqiperi taksa online, siguracioni i motorrit, sa kushton siguracioni i makinave 2023, ligji i ri per siguracionet e makinave, kontrollo siguracionet e makines, polica e sigurimit online, llogaritja e siguracionit te makines online.Ja kush jane kompanite e sigurimeve qe Shesin siguracione online: Sigal Uniqa Group Austria, Intersig Vienna Insurance Group, Sigma Interalbanian Vienna Insurance Group, Albsig, Atlantik, Ansig, Eurosig. Lista e plote e kompanive te sigurimeve qe operojne ne tregun Shqiptar: Insig, Sigal Uniqa Group Austria, Sigma Interalbanian Vienna Insurance Group, Atlantik, Intersig Vienna Insurance Group, Eurosig, Albsig, Ansig. Sigal Live Uniqa Group Austria, Sicred, Insig Jete, Albsig jete