Po kërkoni të kurseni para për një makinë të re për të cilën nuk do të duhet të shqetësoheni për vitet në vijim? Në vend të kësaj, merrni parasysh të blini të përdorura por mjaftueshëm të reja. Nëse jeni të gatshëm të merrni një automjet të vitit 2021, do të gjeni shumë udhëtime të besueshme dhe praktike që do t’ju çojnë mirë në dekadën e ardhshme.

Shihni automjetet e vitit 2021 që njihen për besueshmërinë – dhe shumë prej tyre tani shiten me zbritje të konsiderueshme tani që janë disa vjeç.

1.Toyota Prius
Toyota Prius i vitit 2021 është rrallë në dyqan dhe kur është, nuk ka gjasa të jetë për diçka serioze. Ai fitoi një vlerësim të qëndrueshëm të besueshmërisë RepairPal me 4 nga 5 yje dhe krenohet me një kosto mesatare vjetore të pronësisë prej 408 dollarësh. Plus, ajo u rendit në krye të listës për renditjen e besueshmërisë së Raporteve të Konsumatorit. Gjithashtu kushton shumë më pak tani sesa kur ishte krejt i ri. Çmimi mesatar fillestar i Prius 2021 është 22,998 dollarë krahasuar me MSRP-në e tij origjinale prej 24,525 dollarë, sipas Edmunds.

Toyota Prius

2.Lexus NX
Lexus është i njohur për luksin, por modeli NX 2021 ka qëndrueshmëri të gjatë që do të duket mirë dhe do t’ju çojë atje ku duhet të shkoni në vitin 2033. Administrata Kombëtare e Sigurisë së Trafikut në Autostrada (NHTSA) i dha modelit 2021 një vlerësim të përgjithshëm prej 5 me 5 yje, si dhe JD Power i jep modelit 2021 80 nga 100 për besueshmërinë dhe cilësinë. Lexus NX 2021 tani fillon me një çmim mesatar prej 38,685 dollarë, me MSRP që varion nga 37,610 deri në 45,460 dollarë, siç është renditur në Edmunds.

Lexus NX

3.Mazda CX-5
E renditur si një nga 10 makinat kompakte më të mira të 2021, 2020, 2019 dhe 2028 nga Car and Driver, Mazda CX-5 gjithashtu krenohet me një vlerësim të besueshmërisë me 4,5 yje në RepairPal. Kjo për shkak se është në dyqan më rrallë se automjetet mesatare në përgjithësi dhe ka shumë më pak gjasa të ketë nevojë për riparime të mëdha. Me një çmim mesatar fillestar tani rreth 26,595 dollarë – krahasuar me çmimin bazë prej 38,680 dollarë – ju do të shihni kursimet për veten tuaj për vitet në vijim.

Mazda CX-5

4.Toyota Highlander
Nëse jeni në treg për një SUV të mesëm që nuk do t’ju shqetësojë, merrni parasysh Toyota Highlander. Me një vlerësim të shkëlqyer të besueshmërisë 4 nga 5 yje, ai vjen me një kosto mesatare vjetore riparimi prej 489 dollarësh, më e ulët se kostoja mesatare prej 573 dollarësh për automjete të ngjashme në klasën e saj. Çmimi mesatar i blerjes për një model 2021 tani fillon nga 30,688 dollarë, krahasuar me një MSRP origjinal prej 35,085 dollarë.

Toyota Highlander

5.Honda HR-V
HR-V mund të jetë një nga të fundit të llojit të tij – klasa më e vogël në listën e makinave të Honda-s në Amerikën e Veriut – pas ndërprerjes së modelit Fit hatchback në 2020. Por mos bëni gabim: ai ka të gjitha këmbanat dhe bilbilat që ju nevojiten për vitet në vijim, mbështetur nga renditja e JD Power prej 76 nga 100 për besueshmërinë dhe cilësinë. Çmimi fillestar për këtë Honda 2021 mesatarisht në klasën e saj është 21,220 dollarë. Edhe në modelin më të lartë, HR-V shitet për rreth 26,020 dollarë, një zbritje e konsiderueshme nga çmimi bazë prej 29,585 dollarë.

Honda HR-V

6.Hyundai Kona
Nëse marrja në shtëpi e çmimit të “Car and Driver’s Editors’ Choice” nuk mjaftonte si një vlerësim i mjaftueshëm, Hyundai Kona 2021 shënoi 5/5 për besueshmërinë nga Consumer Reports. JD Power gjithashtu renditi Kona-së bashku me automjetet e tjera të Hyundai Motor Group-si më të lartat në cilësinë fillestare për sasinë më të vogël të riparimeve të kërkuara në 90 ditët e para të pronësisë së automjetit. Me një çmim mesatar fillestar për një Kona 2021 të listuar aktualisht rreth 21,685 dollarë, do të gjeni kursime të konsiderueshme milje larg rrugës nga çmimi bazë prej 28,545 dollarë.

Hyundai Kona

7.Toyota Yaris
Me një kosto mesatare vjetore të ulët të mirëmbajtjes prej 333 dollarë, Yaris është më shumë se 100 dollarë më i lirë se mesatarja e nënkompaktit për riparime të papritura vjetore. Është gjithashtu qindra më lirë se makina mesatare në përgjithësi. Plus, modeli i vitit 2021 u emërua Makina e Vitit nga Top Gear kur debutoi. Ju mund të futeni në një Toyota Yaris 2021 për pak më pak se 25,000 dollarë këto ditë. Makina gjithashtu fitoi një vlerësim pothuajse të përsosur të besueshmërisë me 4,5 nga 5 yje në RepairPal.

Toyota Yaris

8.Audi A5
Audi A5 2021 ka provuar rekordin e tij për qëndrueshmërinë e duhur në rrugë. RepairPal ka llogaritur koston mesatare vjetore të riparimit të jetë pak më pak se 800 dollarë, me problemin më të zakonshëm që është zëvendësimi i filtrit të ajrit që është 91 dollarë max. Ndërsa çmimi fillestar për A5 2021 është 45,045 dollarë, Edmunds raporton se modelet e përdorura shiten për nën 40 mijë dollarë.

Audi A5

9.Audi A4
Modeli i sedanit A4 i Audi nga viti 2021 mund të jetë më shumë “shpejtësia” juaj, pa sakrifikuar asnjë nga ndjesitë e luksit në proces. Çmimi bazë për A4 është 41,945 dollarë, por Car and Driver sugjeron që një pikë e drejtë fillestare të jetë 40,145 dollarë. Motor Patrol raporton se A4, nëse kujdeset siç duhet, mund të vazhdojë të vrapojë deri në një mesatare prej 200,000 miljesh – ose ndonjëherë, 250,000 milje, nëse i kushtohet vëmendje shtesë. Kjo balancon përafërsisht 13 vjet shërbim të besueshëm përpara se të kërkojë ndonjë rregullim që mund të konsiderohet i kushtueshëm.

Audi A4

10.Buick Encore

Kur debutoi në vitin 2021, ishte e vetmja makinë nga një prodhues amerikan që siguroi një vend në listën e Top-10 të Consumer Reports. Encore është një nga shtatë SUV-të nënkompakt të Buick me një mesatare prej 466 dollarësh kosto vjetore riparimi dhe mirëmbajtjeje , duke mposhtur modelet e tjera të ngjashme duke pasur nevojë vetëm për një riparim çdo dekadë, sipas MotorBiscuit. Me një çmim që fillon nga 24,395 dollarë, do të gjeni shumë arsye për të dalë në rrugë, jo portofolin tuaj, për vitet e ardhshme në një Encore.

Buick Encore

Burimi: Pena.al

www.targaime.com Siguracione online

whatsapp 0676048400

Sigurimi i makines online, llogaritja e siguracionet e makinave, kartoni jeshil cmimi, sa kushton kartoni jeshil 2023, kartoni jeshil per maqedoni, siguracioni i makinave cmimi, siguracion, makine cmimi 2023, siguracion makine online, siguracion makine per greqi, siguracion makine ne shqiperi, siguracion makine ne shqiperi taksa online, siguracioni i motorrit, sa kushton siguracioni i makinave 2023, ligji i ri per siguracionet e makinave, kontrollo siguracionet e makines, polica e sigurimit online, llogaritja e siguracionit te makines online.Ja kush jane kompanite e sigurimeve qe Shesin siguracione online: Sigal Uniqa Group Austria, Intersig Vienna Insurance Group, Sigma Interalbanian Vienna Insurance Group, Albsig, Atlantik, Ansig, Eurosig. Lista e plote e kompanive te sigurimeve qe operojne ne tregun Shqiptar: Insig, Sigal Uniqa Group Austria, Sigma Interalbanian Vienna Insurance Group, Atlantik, Intersig Vienna Insurance Group, Eurosig, Albsig, Ansig. Sigal Live Uniqa Group Austria, Sicred, Insig Jete, Albsig jete