fbpx

Gjithcka Ju Nevojitet rreth tregut të siguracioneve

www.targaime.com

Makina, “hajduti” i shtëpisë:

Rritja e çmimit të karburantit gjatë muajve të fundit, padiskutim që ka bërë shumë familje të marrin lapsin dhe letrën për të bërë llogaritë se sa ju kushton makina. “Scan Intel” ka bërë një analizë të tillë, po me laps e me letër, për të kuptuar realisht se sa na...

Hapet kufiri Kosovë-Shqipëri

Sot nisi zbatimi i marrëveshjes për hapjen tërësore të kufirit mes Kosovës dhe Shqipërisë. Çdo fundjavë gjatë sezonit veror në pikat kufitare nuk do të ketë asnjë ndalim për kontroll dokumentash apo policor. Marrëveshja u arrit në mbledhjen e fundit të përbashkët të dy qeverive.   Sot ka nisur zbatimi...

NUMRI I SHASISË

Të gjitha automjetet janë të pajisura me një numër regjistrimi në mënyrë që të identifikohen në situata të caktuara. Në çdo rast, ky sistem identifikimi nuk është mjaft efektiv, në kushte të caktuara ose në punëtori. Prandaj, prodhuesit kanë një kod unik të quajtur një numër kornizë, i cili përshkruan...

Numrat e identifikimit të makinave VIN

Numrat e Identifiit të makinave (VIN) është një numër unik serial përdoret nga industria e automobilave për të identifikuar automjetet.   Karakteristikat e VIN   -Vins në përputhje me dy standardet ndërkombëtare: -Organizata Ndërkombëtare e Standardeve (ISO 3779 aktualisht 2009); dhe -Standard SHBA FMVSS 115; -Çdo karakter në çdo pozicion...

NJOFTIM ME RËNDËSI! Kontrolli Teknik (Kolaudimi)

NJOFTIM ME RËNDËSI!  Për drejtuesit e mjeteve që mund të udhëtojnë jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë, duke marrë shkas nga disa probleme të konstatuara në disa pika doganore të huaja, nëse jeni me Certifikatë Kontrolli Teknik (kolaudimi) të mjetit që ka skaduar si afat (certifikatat e SGS) dhe jeni...

Si llogariten taksat vjetore te Makinës

I. Taksa vjetore e mjeteve të përdorura (TVMP) 1. Taksa vjetore e mjeteve të përdorura (TVMP) është e vlefshme për 365 ditë dhe caktohet sipas formulës: Cilindrata në cm3 x koeficienti fiks sipas vjetërsisë x taksa fikse për llojin e karburantit. Taksa fikse për llojin e karburantit është 12,5 lekë...

Automotive Fair Albania

Automotive Fair Albania organizohet për herë të parë në Shqipëri nga Ministria e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes në bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të Shërbimeve të Transportit Rrugor dhe Ministrinë e Infrastrukturës dhe Energjisë. Takimi i shumëpritur për industrinë e rrotakëve , një vitrinë rajonale për sipërmarrjet më novatore,...

Lëvizja jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë

Për të udhëtuar jashtë Shqipërisë me mjetin tuaj, ju duhet të keni këto dokumente me vete: Leja e Qarkullimit shqiptare dhe ndërkombëtare;(nëse keni lejen e re jeni ok pasi është leje e miratuar dhe për jashtë) Leja e Drejtimit shqiptare dhe ndërkombëtare* (Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Greqia, Italia nuk...

“Shoferët të kenë kujdes sepse…”

Janë dhjetë makina të reja inteligjente që i shtohen flotës së Policisë së Shtetit dhe do të dalin në rrugë nga sot, për të gjurmuar dhe identifikuar automjetet edhe në një distancë të largët, që kryejnë shkelje të rregullave të qarkullimit rrugor. Ministri i Brendshëm Bledi Çuçi, tha se makinat...

PANAIRI “AUTOMOTIVE FAIR ALBANIA”!

Edicioni i parë i panairit të industrisë automotive në Shqipëri vjen këtë verë, për publikun e vendit dhe rajonit. Në ambjentet e Expocity në Tiranë përgjatë datave 17-19 Qershor 2022, do të zhvillohet Automotive Fair Albania, organizuar nga Ministria e Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes në bashkëpunim me Drejtorinë e...

Kërkesa e përmbaruesit privat për bllokimin e makinës nuk do t’i dërgohen Policisë së Shtetit

Ndryshon udhëzimi “Për përcaktimin e kritereve, procedurës dhe mënyrës së bashkëpunimit dhe mbështetjes së përmbaruesve gjyqësorë privatë nga policia e shtetit”. Udhëzimi i përbashkët i Ministrisë së Brendshme dhe të Drejtësisë botuar në Fletoren Zyrtare nuk parashikon me dërgimin e kërkesës nga përmbaruesi privat gjyqësor te Policia e Shtetit për...

KONTROLLI TEKNIK

Në prag të vitit nga rinisja e shërbimit nën administrimin e DPSHTRR-së, janë paraqitur për testim mbi kontrollin teknik 305,215 mjete, nga të cilat: Automjete (4+1/8+1) 75% Kamion 16% Motomjete 5% Autobus 1.8 % Rimorkio 1.8 % Mjete ndërtim/punë toke 0.4%  88,551 (29% e totalit te mjeteve) janë ngelur/refuzuar, duke...

Kufizohen Komisionet në Sigurimin e Makinave

Hyrja në fuqi e Rregullores së miratuar nga AMF “Për komisionet e ndërmjetësimit”, e cila përcaktonte se nga data 1 janar 2022 komisioni i ndërmjetësimit nuk mund të ishte më i lartë se 20% e primit të shkruar bruto për produktet e sigurimit të detyrueshëm, ka sjellë menjëherë ndikim me...

Nafta arrin në 232 lekë/litri

Çmimet e naftës kanë shënuar një tjetër rënie të lehtë. Bordi i Transparencës ka vendosur që një litër naftë të tregtohet për 232 lekë, nga 237 lekë që ishte më parë. Benzina do të tregtohet për 224 lekë/litri, 3 lekë më pak, ndërsa çmimi i gazit mbetet i pandryshuar. Në...

Rregulla te reja për patentat.

Duke filluar nga data 1 qershor, drejtuesit e mjeteve që humbasin të gjitha pikët e patentës do të kthehen edhe njëherë në autoshkollë. Kjo bëhet veçanërisht për të disiplinuar shoferët e papërgjegjshëm dhe që përbëjnë rrezik në rrugë. Riedukimi i tyre do të ndiqet me vëmendje të veçantë Drejtoria e...

Open chat
1
Pershëndetje,
operatorët tanë jane online. Për çdo pyetje rreth siguracionit të makinës tuaj mos hezitoni të na shkruani!
Anna